OLX починає запроваджувати комісію від суми продажу. Мета ініціативи – покращити досвід користування платформою в межах послуги «OLX Доставка». Про відповідні зміни повідомляють користувачі Twitter.

Із 1 серпня така оплата починає діяти в категорії «Дім і сад». Але згодом її запровадять і в інших категоріях сервісу. Вартість комісії складає 1% +10 грн. від суми замовлення. Вона розповсюджується на всі угоди з «OLX Доставка» та стягуватиметься лише у випадку успішної угоди.

«Ви не втрачаєте кошти на доставку та повернення товару, якщо покупець від нього відмовиться або не прийде у відділення пошти зовсім. Якщо угода не завершиться успішно, «Комісія OLX» не стягуватиметься», – йдеться в повідомленні сервісу на скріншоті.

На думку деяких користувачів Twitter, таке нововведення може призвести до зростання оголошень з «помилковою» ціною, а реальну вартість товару покупцям казатимуть особисто.

Нагадаємо, що платформу OLX створили навесні 2006 року. Вона об’єднує людей для покупки, продажу або обміну товарами й послугами.