Бета-версія прошивки PlayStation 5 додає підтримку Dolby Atmos в іграх та іншу функціональність

Sony зробила доступною нову бета-версію прошивки PlayStation 5 для обраних користувачів у США, Канаді, Японії, Франції та Сполученому Королівстві – 8.00 Beta.

Вона додає можливість кодування багатоканального звуку в іграх, що підтримують технологію Tempest 3D AudioTech, у Dolby Atmos (на додачу до Dolby Digital, DTS та PCM), який потім виводиться на Atmos-сумісний AV-ресивер. Також для інтерфейсу додається підтримка тактильного зворотного зв’язку — ця опція дозволяє отримати сенсорний та звуковий відгуки при навігації системою за допомогою контролерів DualSense, DualSense Edge або PS VR2 Sense.

Також нова прошивка дасть можливість підключення другого DualSense як головного контролера — у такому випадку він буде дублювати перший і може використовуватися як для навігації інтерфейсом системи, так і для спільного керування в іграх — наприклад, як зазначає Sony, для допомоги дитині у проходженні особливо складного епізоду.

Крім того, Sony покращує соціальні функції системи: можливість запросити гравця до групи без автоматичного додавання його до групи, попередній перегляд екрана, яким ділиться гравець у групі, ще до приєднання до групи, можливість побачити, хто з ваших друзів займається діяльністю, до якої ви можете приєднатися, на вкладці “Друзі” тощо.

Також у беті прошивки нарешті з’явився пошук ігор у власній бібліотеці, були покращені системні картки з допомогою в іграх і з’явилась можливість вимкнути або відрегулювати гучність звукового сигналу PlayStation 5 під час увімкнення, вимкнення або переведення консолі у режим очікування.

Крім того, був підвищений ліміт на максимальний розмір M.2 SSD накопичувача, який користувач може встановити у консоль — з 4 до 8 ТБ.