Sony та Microsoft домовилися про майбутнє Call of Duty

Sony погодилася на 10-річну угоду щодо Call of Duty з Microsoft, щоб зберегти франшизу на PlayStation після запропонованого придбання Activision Blizzard, повідомляє The Verge.

Генеральний директор Microsoft Gaming Філ Спенсер заявив, що Sony та Microsoft домовилися про угоду, яка збереже Call of Duty на PlayStation. Це завершує запеклу боротьбу між компаніями, яка велася як приватно, так і публічно протягом останнього року після того, як Microsoft оголосила про своє бажання придбати Activision Blizzard у січні 2022 року.

Початкова пропозиція від Microsoft до Sony в січні 2022 року передбачала збереження всіх існуючих консольних ігор Activision на платформі Sony, включаючи майбутні версії франшизи Call of Duty або будь-якої іншої поточної франшизи Activision на платформі Sony до 31 грудня 2027 року.

Нагадаємо, що Sony опиралася підписанню угоди з Microsoft щодо Call of Duty після того, як компанія вперше запропонувала 10-річний контракт у грудні 2022 року. Натомість у заявах до регуляторів Sony неодноразово стверджувала, що побоюється, що Microsoft може зробити Call of Duty ексклюзивом для Xbox або навіть саботувати версії гри для PlayStation.

Недавно суддя у Каліфорнії дозволила компанії Microsoft закрити угоду з купівлі Activision Blizzard. Проти Microsoft все ще триває антимонопольне провадження Федеральної торгової комісії США, але суддя Жаклін Скотт Корлі вислухала аргументи обох сторін і вирішила відхилити запит регулятора на попередню судову заборону.