Sony зробила доступною нову бета-версію прошивки PlayStation 5 для обраних користувачів у США, Канаді, Японії, Франції та Сполученому Королівстві – 8.00 Beta.

Вона додає можливість кодування багатоканального звуку в іграх, що підтримують технологію Tempest 3D AudioTech, у Dolby Atmos (на додачу до Dolby Digital, DTS та PCM), який потім виводиться на Atmos-сумісний AV-ресивер. Також для інтерфейсу додається підтримка тактильного зворотного зв’язку — ця опція дозволяє отримати сенсорний та звуковий відгуки при навігації системою за допомогою контролерів DualSense, DualSense Edge або PS VR2 Sense.

Бета-версія прошивки PlayStation 5 додає підтримку Dolby Atmos в іграх та іншу функціональність

Також нова прошивка дасть можливість підключення другого DualSense як головного контролера — у такому випадку він буде дублювати перший і може використовуватися як для навігації інтерфейсом системи, так і для спільного керування в іграх — наприклад, як зазначає Sony, для допомоги дитині у проходженні особливо складного епізоду.

Бета-версія прошивки PlayStation 5 додає підтримку Dolby Atmos в іграх та іншу функціональність

Крім того, Sony покращує соціальні функції системи: можливість запросити гравця до групи без автоматичного додавання його до групи, попередній перегляд екрана, яким ділиться гравець у групі, ще до приєднання до групи, можливість побачити, хто з ваших друзів займається діяльністю, до якої ви можете приєднатися, на вкладці “Друзі” тощо.

Також у беті прошивки нарешті з’явився пошук ігор у власній бібліотеці, були покращені системні картки з допомогою в іграх і з’явилась можливість вимкнути або відрегулювати гучність звукового сигналу PlayStation 5 під час увімкнення, вимкнення або переведення консолі у режим очікування.

Бета-версія прошивки PlayStation 5 додає підтримку Dolby Atmos в іграх та іншу функціональність

Крім того, був підвищений ліміт на максимальний розмір M.2 SSD накопичувача, який користувач може встановити у консоль — з 4 до 8 ТБ.