Path of Exile 2: новий трейлер та демонстрація геймплею

На ExileCon 2023, який відбувся 29-30 липня 2023 р. в Окленді, Нова Зеландія, студія Grinding Gear Games розповіла нові подробиці про майбутню action/RPG Path of Exile 2 та продемонструвала нові фрагменти гри, а саме третій трейлер з новими класами персонажів та майже пів години ігрового процесу.

Одна з головних новин презентації – Path of Exile 2 більше не складова частина і розширення до оригінальної Path of Exile, а окрема гра, повноцінний сиквел. Спільної end-game та спільного клієнта для двох ігор більше не планується, але усі покупки, що гравці здійснили у першій частині, мають бути перенесені до Path of Exile 2.

«Це набагато більше, ніж розширення з новою кампанією, – сказав Джонатан Роджерс, один з засновників Grinding Gear Games, та технічний директор Path of Exile. – Це абсолютно нові монстри, навички, механіка, класи, усе, чого ви очікуєте від наступного покоління action/RPG. Ця річ [Path of Exile 2] страшенно велика. Настав момент, коли ми зрозуміли, що наш план замінити PoE 1 на PoE 2 фактично знищить гру, яку люди люблять. Тож ми прийняли рішення, що Path of Exile 1 і 2 будуть окремими іграми, зі своїми механіками, балансом, end-game та лігами».

Вражаючу статистику майбутньої гри можна побачити у трейлері вище. Одне з основних доповнень Path of Exile 2 – шість нових класів, які з’являться у грі. На задумку авторів, вони мають заповнити пробіли у різноманітних комбінаціях основних характеристик білдів. Так, Тамплієр та Друїд орієнтуються на зв’язку Stregnth та Intelligence, Рейнджер та Мисливиця – на Dexterity, а Тінь та Монах – на комбінацію Dexterity та Intelligence. У тридцятихвилинній демонстрації проходження гри показали саме один з нових ігрових класів – Монаха.

На жаль, Path of Exile 2 ще дуже далека від релізу. Початок закритого бета-тестування гри заплановано 7 червня 2024 р. (якщо його, звісно, не відкладуть), тобто, скоріш за все, для широкого загалу гра буде доступна не раніше літа 2025 р.