Оголошено переможців фестивалю українських інді-ігор Indie Cup Ukraine’22

Попри проблеми з електрикою, члени журі фестивалю українських інді-ігор Indie Cup Ukraine’22 все ж таки змогли подивитися усі 60 проєктів, представлених на цьому конкурсі й обрати кращих з них. Скажемо відверто, це було не просто, тому що середній рівень проєктів цього року виявися на подив високим. І це дуже приємно.

У категорії Grand Jury Award, тобто найкраща гра фестивалю, перемогу отримала гра DESTRUCTURE: Among Debris, такий собі гібрид класичного арканоїду, аерохокею та bullet hell. Зверніть увагу, у цьому арканоїді «цегляна стіна» відстрілюється.

Найкращою грою від невеликої команди без видавця, яка отримала Rising Star Award, став хардкорний action/платформер Through the Nightmares від команди Sandman Team. Гра для справжніх мазохистів, бо «вмирати» прийдеться дуже багато.

Critics’ Choice Award, яку обирали представники преси та інфлюенсери, взяла гра Erra: Exordium. Це дуже стильний 2D-action у сеттингу дизельпанку, події якого відбуваються у всесвіті, побудованому на шумеро-аккадській міфології. Це дійсно дуже незвичайне поєднання стилів.

І нарешті, в категорії Community Award, де переможця обрано публічним голосуванням за пожертви на благодійні збори, перемогла 2D-action/платформер Space Me Out від Catfishbox Team. Скоріш за все глядачів прибавив кумедний кіт з катаною та лазерним пістолем, який мандрує різними планетами.

Зверніть увагу, три з чотирьох ігор переможців мають демоверсії, тож кожен з бажаючих може самостійно оцінити рівень українських інді-ігор.

Нагадаємо, Indie Cup Ukraine’22 – це повністю благодійний фестиваль, під час якого міжнародна та українська аудиторія Indie Cup пожертвувала гроші на ряд ініціатив на підтримку України. Першими з них стали збір на розвідувальний дрон для 93-ї ОМБр ЗСУ «Холодний Яр», яка захищає місто Бахмут, а також на чотири зарядні станції для військових на харківському напрямку. Необхідні на них кошти вже зібрано. А прямо зараз можна допомогти зі зборами на вантажівку для доставки до Миколаєва чистої питної води.

Організатори Indie Cup Ukraine’22 висловлюють подяку компанії Remedy, як спонсору фестивалю, та компаніям 24Play, Hyper Games Conference, Lepka Games, Moonmana та Vostok Games, які стали супердонорами благодійних зборів.

Дякуємо усім, хто брав участь у цьому конкурсі. Ви круті, тому що продовжуєте розробку попри усі перешкоди та негаразди.

Ну і звісно ж, чекаємо на Indie Cup Ukraine’23. Сподіваємось на ньому буде представлено ще більше класних українських ігор.