Із 31 липня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України  починає тестування послуги електронна черга для перетину кордону автобусами на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Про це повідомляє Урядовий портал.

Щоб перетнути цей пункт пропуску з 1 серпня водіям чи логістам варто буде зареєструвати автобус у системі єЧерга та приїхати до кордону в зазначений у маршруті час.

«На час тестового періоду час очікування на перетин кордону не буде змінюватись, адже йдеться лише про налаштування нового сервісу. Після налаштування всіх процесів – черги із пасажирських автобусів перед пунктами пропусків мають зникнути – і відповідно автобусні перевезення будуть відбуватися тільки згідно з єЧергою», – зазначив заступник міністра Сергій Деркач.

Наразі послуга стосуватиметься лише регулярних рейсів. На відміну від онлайн-черги для вантажівок, послуга для автобусів в умовах тестового періоду не пропонуватиме час заїзду на пункт пропуску. Тобто водіям варто лише зареєструватися в системі та приїхати до пункту пропуску у передбачений автобусним маршрутом час.

«Наразі водіям окрім реєстрації також доступна можливість відтвермінувати чи скасувати чергу, замінити водія та транспортний засіб. Окрім цього, команда також розроблятиме можливість слотування та обрання визначеного часу заїзду на пункт пропуску, щоб послуга була зручна для тих, хто перетинає кордон нерегулярними маршрутами», – пояснив заступник міністра Анатолій Комірний.

Запис до єЧерги для автобусів буде можливий на сайті echerha.gov.ua з 31 липня. Для бронювання місця в черзі варто натиснути «Стати в чергу» та обрати «Автобус», заповнити всі необхідні поля та підтвердити запис.