З початку цього тижня Apple відкрила подання заявок на тестові версії гарнітури Apple Vision Pro. Для компанії це означає, що гаджет все ж покине товсті стіни «рідних» лабораторій та потрапить в руки сторонніх розробників.

Але Apple відома своєю жагою до секретності й напрацювала ряд правил та заборон, які мають обмежити витоки інформації та запобігти випадкам на кшталт тестового iPhone 4, який свого часу випадково (або ні) забули в барі.

Наразі ж компанія вимушена надати розробникам тестові семпли, як це колись було з Apple Watch, Apple TV та новими Mac з власними процесорами, щоб разом з виходом продукту була змога запустити й відповідне програмне забезпечення до нього. Нагадаємо, що статися це має на початку 2024 року.

Як розповідає Марк Гурман, ті розробники, яким Apple видасть тестові семпли, зможуть передати інформацію щодо власних розмірів, визначених спеціальним застосунком Measure and Fit для iPhone. При цьому раніше зазначалося, що в майбутньому покупцям пропонуватимуть завітати в магазин для точнішого визначення необхідних розмірів аксесуарів пристрою.

Також пан Гурман додав, що у випадку необхідності в окулярах, відповідні лінзи розробники отримають напряму від Zeiss.

А вже після того, як розробники отримають гарнітури змішаної реальності, вони муситимуть дотримуватися чітких правил від Apple, аби гаджети не потрапили не в ті руки.

До старту продажів тестові зразки Apple Vision Pro навряд «забудуть в барі»

Таким чином, використовувати та зберігати тестовий гаджет потрібно буде в  зачинених кімнатах без вікон, скляних стін, дверей, стель тощо. Використання дозволяється лише авторизованим співробітникам, й відповідальна особа має бачити, як це відбувається. Додатково потрібно пересвідчитися, що всі інші, включно з «родиною, друзями, сусідами або хатніми працівниками», не мали змоги випробовувати чи взагалі побачити гаджет.

Звісно, гарнітура має бути заблокована паролем, вимикатися, коли не використовується, та зберігатися у відповідному кейсі Pelican та зачиненому просторі («закритій кімнаті або шафі, сейфі або замкненій шухляді»).

«Ви або авторизовані співробітники не можете переміщувати або забирати тестовий пристрій з місця його доставлення без попередньої письмової згоди від компанії Apple. Якщо ви будете відсутні на своєму робочому місці понад 10 днів, проконсультуйтеся з вашою контактною особою в компанії Apple про те, як забезпечити безпеку приладу під час вашої відсутності. Ви погоджуєтеся обмежити доступ до гарнітури лише вами та вашими авторизованими співробітниками, а також вживати всіх розумних заходів обережності для захисту гаджета від втрати або крадіжки», — йдеться в умовах використання.

Видання MacRumors додає, що Apple навіть використовуватиме AirTag на випадок, якщо тестовий Vision Pro буде втрачено чи викрадено:

Інформація на вебсайті для розробників Apple також згадує робочий процес від’єднання мітки AirTag при поверненні комплекту, що дозволяє припустити, що Apple використовує свої трекери для стеження за гарнітурами. Можливо, мітка AirTag може знаходитися в кейсі для зберігання, щоб його можна було відстежити в разі крадіжки.

Наразі немає інформації стосовно строків підтвердження заявок на тестові Vision Pro чи кількості таких пристроїв, які компанія надасть стороннім розробникам. Також було б цікаво дізнатися, з якою відповідальністю та наслідками може стикнутися відповідальна за втрату тестового зразка людина.