Про можливість часткового відновлення авіасполучення з Україною розповів CEO Ryanair Майкл О’Лірі в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Розглядаємо два плани: один – коли війна закінчиться і все відкриється в один чи два дні. І другий, найбільш імовірний, згідно з яким ми можемо запланувати невелику кількість рейсів уже наприкінці цього року», – сказав пан О’Лірі.

Як приклад глава Ryanair навів досвід Ізраїлю, де авіація продовжує працювати, попри загрозу ракетних обстрілів.

«Літаки сідають щодня в Тель-Авіві, який розташований лише за 10 хвилин їзди від Західного берега, звідки запускають ракети. Було визначено, що літати безпечно, й вони можуть захистити літак. Тому я не бачу причин, чому ми не можемо повернути рейси [в Україну]» – зазначив Майкл О’Лірі.

За пана О’Лірі, наразі Мінвідновлення працює над тим, щоб наприкінці поточного року відновити деякі рейси в Україну.

«Я думаю, ми маємо бути оптимістами. Наразі міністерство працює над тим, щоб наприкінці цього року відновити деякі рейси до Києва та Львова. І якщо вони зможуть довести, що це безпечно, ми виконуватимемо ці рейси», – додав CEO Ryanair.

З іншого боку, якщо Європейська агенція авіаційної безпеки (EASA) та страхові компанії не погодяться з цим планом, то відновити польоти Ryanair не зможе.

Щодо можливих напрямків, то, за словами Майкла О’Лірі це будуть, очевидно, Варшава, Краків, Берлін, Франкфурт, Мілан, Рим, Лондон, Брюссель, Амстердам та Париж.

«Оскільки у нас є літаки, які базуються в цих містах, ми можемо просто розвернути їх на обслуговування Києва та Львова. Це станеться, я думаю, протягом приблизно двох-шести тижнів [після відновлення дозволу на польоти]», – додав О’Лірі.