АТ «Укрзалізниця» та Uber Technologies Inc. оголосили про нову інтеграцію Uber Travel. Вона дозволяє поєднати поїздку Uber із рейсом поїзда УЗ та отримати 10% кешбеку з поїздок, здійснених до або від залізничних вокзалів у Києві. Про це повідомляє пресслужба Uber.

Тут акцентували, що це – перша офіційна колаборація із залізничним перевізником в історії компанії Uber. А Київ став першим містом запуску проєкту.

«Щоб подорожі Україною стали ще комфортнішими, Uber пропонує спланувати поїздку до або від залізничного вокзалу заздалегідь. Щоб зробити це, користувачі можуть прив’язати до свого профілю в Uber облікові записи Google чи Microsoft. Після цього всі їхні плани подорожей можна буде знайти у вкладці «Travel» головного меню застосунку», – повідомили в компанії.

Там же Uber пропонуватиме замовити поїздку за потрібним маршрутом заздалегідь, щоб не витрачати час на пошук авто на вокзалі.

«З початком війни переміщення Україною ускладнилися як через питання безпеки, так і через відсутність авіасполучення. Тож ми спільно з «Укрзалізницею» раді представити рішення, спрямоване полегшити подорожі у цей непростий час. Водночас ми горді, що Україна стала першою країною, де ми запустили таку інтеграцію із залізничним перевізником», – заявила country-менеджерка Uber в Україні та країнах Балтії Катерина Нетименко.

Як користуватися Uber Travel? 

  • Відкрийте застосунок Uber та натисніть кнопку «Travel» у головному меню;
  • Увійдіть за допомогою свого облікового запису Google чи Microsoft ;
  • Надайте Uber та партнеру компанії Uber-AwardWallet дозвіл на доступ до ваших бронювань у застосунку;
  • Переконайтеся, що ваші залізничні квитки відображаються прямо у застосунку Uber ;
  • Відтепер ви можете замовити поїздку Uber заздалегідь, щоб авто очікувало на вас у пункті призначення.

Для того, щоб квитки УЗ синхронізувалися з Uber Travel, вони мають прийти на електронну адресу користувача. Щоб отримати квитки, придбані через застосунок УЗ на пошту, потрібно вказати адресу у вкладці «Профіль» – «Мої дані».

До слова, навесні Uber представив сьомий щорічний рейтинг забутих речей, що показує, які речі українські користувачі забувають найчастіше, в яких країнах забувають найбільше речей, дні та години, протягом яких люди найбільш забудькуваті, і, звісно ж, цікаві та незвичні предмети, залишені в автомобілях, замовлених через Uber.