«Барбі» / Barbie Грети Гервіг побила декілька рекордів, зібравши за минулі вихідні $155 млн у США. Це – найвищий показник за всю історію американського прокату для фільму, знятого жінкою, пише The Verge.

Попередній рекорд належить стрічці «Капітан Марвел» / Captain Marvel Анни Боден, яка зібрала $153 млн. Окрім цього, фільм потіснив «Брати Супер Маріо в кіно» / The Super Mario Bros. Movie ($146 млн) як наймасовішу американську прем’єру 2023 року і досягнув світових касових зборів у розмірі $33 млн.

«Масштабна, приголомшлива реакція, яку ми спостерігаємо, доводить те, що ми знали з самого початку: «Барбі» – це не лише неймовірно особливий фільм, але й, безумовно, кіноподія літа, якщо не року, – зазначив президент Warner Bros. Pictures із питань внутрішньої дистрибуції Джефф Голдштейн. – Ми дуже раді бути його частиною і вітаємо всіх, хто брав участь у цій блискучій праці».

Також потужно відкрився й фільм «Оппенгеймер» / Oppenheimer Крістофера Нолана. У світовому прокаті він зібрав $174,2 млн, із яких близько $80,5 млн – у США. Ця стрічка також побила кілька рекордів. За даними Deadline, історична драма з рейтингом R мала найбільші світові прем’єрні збори та вікенд для байопіку, перевершивши «Богемну рапсодію» з $124 млн.

А ще це – третій за касовими зборами уїк-енд для Нолана як на внутрішньому, так і на світовому ринках, а також його найбільший не-супергеройський фільм після стрічок «Темний лицар повертається» / The Dark Knight Rises ($161 млн) та «Темний лицар» / The Dark Knight ($158 млн).

За даними AVClub, загальні збори «Барбенгаймера» сприяли тому, що цей вікенд став четвертим за касовими зборами за всю історію кінопрокату у США.