Google працює над ШІ-інструментом Genesis, який міг би придумати заголовок до цієї новини

Компанія Google продемонструвала керівникам кількох відомих американських медіа інструмент штучного інтелекту Genesis, який здатен збирати факти та генерувати новинні тексти, пише The New York Times.

Інформацію про розробку такої технології підтвердили й у самій компанії Google.

«У партнерстві з видавцями новин, особливо невеликими, ми перебуваємо на ранніх стадіях вивчення ідей щодо потенційного надання інструментів зі штучним інтелектом, які допоможуть журналістам у їхній роботі. Наприклад, інструменти зі штучним інтелектом могли б допомогти журналістам у виборі заголовків або різних стилів написання статей», – зазначила прессекретарка Google Дженн Крайдер.

За її словами, мета компанії – дати журналістам можливість використовувати ці технології таким чином, щоб покращити їхню роботу та продуктивність.

«Просто ці інструменти не призначені і не можуть замінити ту важливу роль, яку відіграють журналісти у підготовці матеріалів, створенні та перевірці фактів», – додала вона.

Як відомо, технологічні гіганти зосередили велику увагу на розробці інструментів ШІ. Подекуди це викликає занепокоєння серед людей – деякі з них бояться, що поява таких інструментів призведе до втрати робочих місць. Інші вважають подібні технології небезпечними й тим, що вони можуть вийти з-під контролю та загрожувати існуванню людства.

З усім тим, такі технології мають й позитивні перспективи. Приміром, за оцінками дослідницької компанії Valoir, штучний інтелект має потенціал для автоматизації 40% середнього робочого дня.