Довгий час Blizzard просувала свої ігри ексклюзивно на власній платформі — Battle.net. Але часи змінюються, і компанія оголосила про те, що планує частину своїх проєктів зробити доступними на Steam. Які саме — поки не повідомляється, відомо лише що першою стане Overwatch 2, яка там з’явиться 10 серпня (у гри вже є власна сторінка, де її можна додати до Бажаного).

Це перша поява ігор Blizzard за межами Battle.net (якщо не брати до уваги кілька класичних проєктів, доступних у GOG). Компанія пояснює таке рішення наступним чином: “ігрова індустрія змінюється, ігри більше не призначені для певних спільнот, як це було понад два десятиліття тому, коли ми запускали Battle.net — зараз ігри мають бути доступними для всіх”.

Overwatch 2, на думку компанії, є ідеальною “дебютною” грою для появи на Steam — це free-to-play гра, що може швидко залучити максимальну кількість гравців на новій платформі. А щоб допомогти їй у цьому, Blizzard вирішила випустити її у день релізу доповнення Overwatch 2: Invasion, яке додасть у гру велику кількість нового контенту (нові PvP-режими, сюжетні місії, кооперативні події тощо).

Щодо майбутнього Battle.net – Blizzard також зазначає, що вона не збирається відмовлятися від власної платформи та продовжить її розвивати та підтримувати.