Незалежний виробник електровелосипедів VanMoof оголошений банкрутом у Нідерландах, пише The Verge.

Компанія вступила в так звану процедуру «призупинення платежів» із призначеними судом адміністраторами. Юридичні особи VanMoof за межами Нідерландів не перебувають у процедурі банкрутства.

Два адміністратори призначені довіреними особами VanMoof і продовжують оцінювати ситуацію в компанії та можливість її перезапуску. Це передбачає можливість продажу активів виробника третій стороні, щоб VanMoof міг продовжити свою діяльність.

Натомість власники електровелосипедів VanMoof вступають у період невизначеності щодо майбутнього своїх електровелосипедів, які потребують спеціальних запчастин та спеціалізованого обслуговування. Всі ремонтні роботи та поставки деталей наразі припинені. Хоча все зміниться, якщо значні активи та операції VanMoof будуть продані.

Для власників VanMoof компанія заявляє, що їхні електровелосипеди залишаться функціональними й придатними для їзди. Водночас кожен, хто хоче повернути передоплату за новий електровелосипед, зможе подати заяву в рамках процедури банкрутства.

«Ми заснували VanMoof 14 років тому з божевільною ідеєю змінити світ. Єдина причина, чому ми змогли досягти успіху, – це ви: сотні відданих і лояльних людей, які допомагали нам у нашій місії змінювати міста на краще. Ми вдячні кожному з вас і шкодуємо, що не зможемо завершити цю місію разом», – йдеться у листі співзасновників компанії до співробітників VanMoof.

Нагадаємо, що компанія розпочала свою діяльність у 2009 році. Тоді вона започаткувала лінійку традиційних велосипедів, а згодом перейшла виключно на виробництво електровелосипедів. Вони відомі своїм витонченим мінімалістичним дизайном.