Кросовер Mercedes-Benz GLC поступово розширює власну гаму. Й тепер прийшла черга для появи AMG-версій, що традиційно є найбільш потужними, спортивними, динамічними у лінійці кожної моделі з трипроменевою зіркою. Проте сталась цікава метаморфоза: двигуни AMG-версій Mercedes-Benz GLC зменшились – але потужність зросла. Й все завдяки гібридним технологіям!

Наприклад, кросовер Mercedes-AMG GLC43 пропонує 421 к.с. (у попередника було 390) – таку потужність вдалось отримати з невеличкого 4-циліндрового 2-літрового турбодвигуна. Щоправда, доповненого стартер-генератором BSG з потужністю 10 кВт або 14 «коней». Зрештою, загальної потужності достатньо, аби забезпечити прискорення 0-100 км/год за 4,8 секунди та досягти максимум 250 км/год.

Решта – все саме так, як ви очікуєте від AMG-версії Mercedes-Benz GLC: спортивний передній бампер та дифузор у задньому, вихлопна система з подвійними парними круглими патрубками, великі колісні диски та гальма (передні з дисками діаметром 370 мм), спеціальний «автомат» AMG MCT 9G, повний привод з акцентом тяги на задні колеса. Плюс спортивні сидіння та кермо в салоні, оздоблення шкірою, червоне прострочування та карбоновий декор.

Проте Mercedes-AMG GLC63 S E Performance готовий запропонувати ще більше. Відверто провокаційна зовнішність та салон – лише погляньте на антикрило позаду або жовті елементи інтер’єру – слугують натяком на неабияку техніку.

Під капотом тут встановлено також 4-цилидровий 2-літровий двигун (а колись було V8 4.0, еех…) до якого додається блок EDU на задніх колесах – це електродвигун та 2-ступенева трансмісія. Загальна потужність такого гібрида складає вражаючі 680 к.с. (у попередника було 510), причому він може рухатись лише на електроприводі. Адже акумулятора ємністю 6,1 кВт·год вистачає на 12 км пробігу.

Проте куди цікавіші інші характеристики – наприклад, прискорення 0-100 км/год за 3,5 секунди та 275 км/год максимальної швидкості. А ще Mercedes-AMG GLC63 S E Performance виділяється прямокутними вихлопними патрубками, 390-мілімітровими передніми гальмами, режимом AMG TRACK PACE тощо.

Ось так цікаво виходить: двигуни зменшились, але завдяки електромоторам та гібридним складовим – потужність лише зросла. Чи все ж хочеться бачити під капотами AMG-версії Mercedes-Benz GLC більші 6- та 8-циліндрові мотори?