Через ШІ в Індії скоро зникне більшість аутсорсингових програмістів, – гендиректор Stability AI

Більшість аутсорсингових програмістів в Індії втратять роботу в найближчі рік-два. Про це заявив генеральний директор компанії Stability AI Емад Мостак, пише CNBC.

У розмові з аналітиками UBS він пояснив свою думку наслідками появи штучного інтелекту, адже тепер програмне забезпечення можна розробляти за допомогою набагато меншої кількості людей.

Однак цей вплив буде не всюди однаковим. Приміром, країни з більш суворим трудовим законодавством, такі як Франція, будуть менш схильні до нього.

Згідно зі звітом Bloomberg, в Індії працює понад 5 млн програмістів, яким найбільше загрожує вплив передових інструментів штучного інтелекту, таких як ChatGPT. Технологічні гіганти Кремнієвої долини, банки з Уолл-стріт, авіакомпанії та рітейлери – всі вони є клієнтами індійських аутсорсингових фірм.

Раніше повідомлялося, що штучний інтелект має потенціал для автоматизації 40% середнього робочого дня. Про це свідчать результати опитування дослідницької компанії Valoir. А за результатами опитування Resume Builder, до 2024 року 43% компаній планують почати або вже використовують штучний інтелект (ШІ) для проведення співбесід під час прийому на роботу.