Британський бізнесмен Дейл Вінс, який вже багато років займається екологічно чистою енергетикою та володій компанією Ecotricity, яка будує та обслуговує вітряки та сонячні парки, запускає екологічно чисту електричну авіакомпанію Ecojet. Про це пише The Guardian.

Але є один важливий нюанс. Перші роки «електрична» авіакомпанія буде літати на звичайних керосинових літаках. Це необхідно для того, щоб зарезервувати слоти в аеропортах, поки звичайні літаки переобладнуються в електричні.

Судячи з фото, наданого Ecojet, компанія буде оперувати літаками de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter 400 (виготовляється з 2008 р.). Ці 19-місний двомоторний турбогвинтовий універсальний літак короткого зльоту та посадки, від канадської компанії de Havilland Canada/Viking Air. Він має дальність польоту до 700 км (дальність перегонки 1480 км) і використовується для зв’язку невеликих сільських аеропортів з регіональним хабом.

Майже такі самі за класом літаки Dornier 228 вже переробляли у повністю електричні, працюючі на водневих паливних елементах, наприклад, компанія ZeroAvia. Саме паливні елементи збирається використовувати й Ecojet.

Перша фаза запуску Ecojet, який стартує на початку 2024 р. – це охоплення усіх великих міст Великої Британії, спочатку на звичайних літаках, з поступовою заміною їх на електричні версії. Протягом наступних 18 місяців планується презентувати 90-місний електричний літак, який зможе літати до континентальної частини Європи.

Цікаво, що авіакомпанія з назвою Ecojet вже існує… в Болівії.