Компанія Microsoft оголосила про запровадження нового шрифту за замовчуванням для своїх офісних програм Word, Outlook, PowerPoint та Excel. Він називається Aptos та замінить попередній стандартний шрифт компанії – Calibri.

«Сьогодні ми розпочинаємо фінальну фазу цієї великої зміни, коли Aptos почне з’являтися як новий шрифт за замовчуванням у Word, Outlook, PowerPoint та Excel для сотень мільйонів користувачів. А протягом наступних кількох місяців він стане шрифтом за замовчуванням для всіх наших клієнтів», – зазначили в Microsoft.

Новий шрифт відомий також як Bierstadt, але був перейменований на Aptos. Він був створений одним із провідних світових дизайнерів шрифтів Стівом Маттесоном. Його попередні роботи включають розробку оригінальних основних шрифтів Windows TrueType і створення Segoe.

Aptos – це шрифт без засічок. Такі шрифти часто мають прості форми літер і легко читаються. Aptos, що складається з різних геометричних форм, є сміливим, чітко окресленим і директивним. Його творець каже, що шрифт має стриману індивідуальність і не може бути відверто нейтральним. У ньому має бути трохи тепла.

«Це як слухати голос GPS проти людського голосу. Люди скоріше послухають людину, ніж робота, який скаже вам повернути ліворуч, це моя ідея, яку я втілюю в дизайні», – сказав він.

Як відомо, Calibri був стандартним шрифтом впродовж 16 років. Разом із іншими колишніми стандартними шрифтами – Times New Roman та Arial – він буде закріплений у верхній частині меню вибору шрифтів.