Компанія Tesla могла провести розслідування щодо генерального директора Ілона Маска через потенційні зловживання. Про це повідомляє Engadget.

За інформацією джерел The Wall Street Journal, правління виробника електромобілів розпочало розслідування через побоювання, що Маск може використовувати кошти компанії для будівництва будинку в Остіні. Вважається, що ініціатива під назвою «Project 42» передбачала закупівлю спеціального скла на мільйони доларів. Фірми пов’язані зокрема з Маском також купили велику кількість землі в цьому районі.

Концепції будинку нагадували «скручений шестикутник» або скляний куб, що схожий на магазин Apple на 5-й авеню. За словами джерел, це був особистий простір, оскільки він включав спальні, ванні кімнати та кухню.

Про хід і результати розслідування поки що нічого невідомо. Однак, як повідомляється, рада директорів хотіла дізнатися, чи був до цього причетний Ілон Маск. Bloomberg дізнався про замовлення скла минулого року, але не знав про раду директорів або природу «Project 42».

Як відомо, керівники іноді отримують привілеї на кшталт літаків. Однак політика щодо цих винагород варіюється, і підхід Tesla є відносно суворим. Автовиробник вимагає проведення аудиту комітетом ради директорів будь-яких витрат на суму понад $120 тис., якщо пов’язана особа, наприклад, гендиректор, має матеріальну зацікавленість.