Pronto film та Kinomania презентували фінальний трейлер історичного фільму «Довбуш», прем’єра якого запланована на 24 серпня 2023 р.

«Довбуш» режисера Олеся Саніна – це вже четверта біографічна картина про легендарного ватажка карпатських опришків, учасників українського селянського повстанського руху в Галичині, на Закарпатті та Буковині проти польської шляхти, молдовських бояр, угорських феодалів, згодом проти австрійської адміністрації у XVI – XIX століттях.

Фінальний трейлер історичного фільму «Довбуш»

Цікаво, що перший фільм, «Пісня про Довбуша» (1941), який знімав славнозвісний Іван Кавалерідзе, не був завершений через початок німецько-радянської війни. Фільму Саніна, прем’єра якого планувалася на 2022 р., завадив початок повномасштабної фази російсько-української війни. Але стрічка, яку називають одним з найдорожчих українських фільмів, все ж таки добереться до глядача.

Стрічка розповідає про ватажка опришків Олексу Довбуша, який прагнув мирно жити у себе вдома. Але йому довелося взяти до рук зброю й очолити повстання, щоб його мрія здійснилась. Століття минають, але історія циклічна. Українці не є войовничим народом, та коли вороги зазіхають на його свободу, він готовий пожертвувати усім задля збереження її недоторканності.

Фінальний трейлер історичного фільму «Довбуш»

Фільм «Довбуш» створено кінокомпанією Pronto Film за підтримки ДержКіно України. Кінотеатральну дистрибуцію здійснюють FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution. Натурні зйомки проходили в Карпатах, Тернопільській області та Києві. Серед локацій давні замки, зокрема, Свірзький, та інші історичні об’єкти.

У стрічці знялися: Сергій Стрельников (Олекса Довбуш), Олексій Гнатковський (Іван Довбуш), Дарія Плахтій (Марічка), Матеуш Костюкевич (Пшелуський), Агата Бузек (княгиня Яблуновська), Ростислав Держипільський (Правиця) та інші українські та польські актори.

Нагадаємо, прем’єра фільму «Довбуш» відбудеться на День Незалежності, 24 серпня 2023 р.