Міністерство цифрової трансформації представило курс для боротьби зі стресом у застосунку BetterMe: Mental Health. Про це йдеться в повідомленні відомства в Telegram.

«Під час кожної повітряної тривоги відчуваєте паніку та не знаєте, куди себе подіти? Допоможе курс «Важливі навички в періоди стресу», розроблений у межах програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською та схваленої ВООЗ. Він у легкій інтерактивній формі дасть поради, що робити, коли зачепило і не відпускає. Знайти його можна в застосунку BetterMe: Mental Health», – йдеться в повідомленні Мінцифри.

Також у застосунку доступні інструкції для самодопомоги, вправи для дихання, медитації, історії для сну та заспокійливі звуки. Більше порад, як зберегти ментальне здоровʼя під час війни, можна отримати на сайті проєкту (https://howareu.com/). Крім цього, в Мінцифри радять підписатися на соцмережі, щоб отримувати більше корисної інформації щодня — @howareu_program.

Нагадаємо, що торік в українському додатку BetterMe: Mental Health з’явився розділ із порадами щодо підтримки психологічного стану дітей під час війни. Зокрема доступні ігри, в які дорослі можуть грати з дітьми, відволікаючи їх від звуків сирен та вибухів. Усі матеріали надані UNICEF. Також додаток містить дитячі аудіоказки українською мовою від авторів Telegram каналу «Павлуша і Ява».