У ChatGPT вперше знизилася кількість користувачів – у червні трафік впав на 9,7%

Після стрімкого зростання популярності наприкінці 2022 року та на початку 2023-го, схоже, що ChatGPT починає втрачати популярність. За даними інтернет-аналітичної компанії Similarweb, в червні мобільний і десктопний трафік на сайті ChatGPT впав на 9,7% по всьому світу. Про це пише The Washington Post.

Якщо дані Similarweb є точними, це падіння стало першим випадком, коли чат-бот OpenAI зіткнувся зі зменшенням кількості користувачів. У червні трекер додатків Sensor Tower також зафіксував падіння завантажень iOS-клієнта ChatGPT після піку на початку місяця.

Зменшення інтересу до ChatGPT, схоже, є частиною галузевої тенденції. Дані Similarweb показують, що за попередні місяці менше людей відвідують десктопні та мобільні вебсайти Microsoft Bing, Google Bard і Character.AI.

Наприклад, трафік пошукової системи Microsoft різко зріс у лютому-березні, коли Bing AI став доступним для публічного попереднього перегляду. Відтоді щомісячна відвідуваність сайту неухильно зменшувалася, повернувшись майже до рівня, який був до того, як Microsoft запустила Bing з GPT-4.

Окремо Similarweb повідомляє, що спостерігав падіння активності користувачів ChatGPT: станом на травень 2023 року кількість користувацьких хвилин зменшилася на 8,5%.

The Washington Post пов’язує зниження з кінцем навчального року, адже студенти пішли на канікули, тож не так багато молодих людей використовують ChatGPT для написання робіт. Іншою причиною може бути те, що такі компанії, як Samsung, забороняють співробітникам використовувати чат-боти зі ШІ через страх потенційного витоку даних.

Нагадаємо, що недавно двоє авторів подали до суду на компанію OpenAI, яка створила ChatGPT, за те, що вона нібито використовувала їхні художні твори для машинного навчання, яке лежить в основі штучного інтелекту чат-бота.