Медичний інструмент штучного інтелекту Med-PaLM 2 від Google з квітня проходить випробування, зокрема в дослідницькій лікарні Mayo Clinic, пише The Wall Street Journal.

Med-PaLM 2 призначений для відповідей на питання на медичну тематику. Він є варіантом PaLM 2, який був анонсований на конференції Google I/O у травні цього року. PaLM 2 – це мовна модель, що лежить в основі Google Bard.

Відповідно до внутрішньої переписки Google, компанія вважає, що її оновлена модель може бути особливо корисною в країнах із «більш обмеженим доступом до лікарів».

Med-PaLM 2 був навчений на спеціально підібраному наборі демонстрацій медичних експертів. На думку Google, це зробить його кращим у розмовах на медичну тематику, ніж узагальнені чат-боти, такі як Bard, Bing і ChatGPT.

Згідно з оприлюдненим у травні дослідженням Google, Med-PaLM 2 все ще має деякі проблеми з точністю порівняно з відповідями інших лікарів. Проте за такими показниками, як докази аргументованості чи відсутність ознак неправильного розуміння, Med-PaLM 2 показав більш-менш такі ж результати, як і реальні лікарі.

Клієнти, які тестують Med-PaLM 2, контролюватимуть свої дані, й Google не матиме до них доступу. Поки цей інструмент все ще перебуває на ранніх стадіях.

Раніше повідомлялося, що в Каліфорнії та Вісконсині (США) генеративний штучний інтелект OpenAI ChatGPT допомагає лікарям із підготовкою відповідей на онлайн-запитання пацієнтів.