LoveFrom – це дизайнерська компанія, створена у 2019 році колишнім керівником відділу дизайну Apple Джоні Айвом та дизайнером Марком Ньюсаном. Відомими їх проєктами є емблема коронації короля Чарльза III та клоунський ніс для британської благодійної організації Comic Relief.

Новим проєктом LoveFrom став вініловий програвач. Спільно з британським брендом Linn вони працювали над лімітованою версією моделі Sondek LP12, якій виповнюється 50 років. Усього буде випущено 250 пристроїв Linn Sondek LP12-50, які будуть виготовлені та доставлені у період з серпня 2023 року по березень 2024 року. Вартість вінілового програвача – £50 000 ($60 000).

Колаборація між компаніями розпочалась ще минулого року, коли CEO компанії Linn Гіледу Тіфенбрану запропонували влаштувати зустріч з Джоні Айвом. В результаті вони домовились співпрацювати над створенням вінілового програвача, який називають “першим хардверним проєктом Айва після того, як він покинув Apple”.

Linn зосередилась на створенні звукових компонентів Sondek LP12-50, зокрема на панелях Bedrok, виготовлених із щільної деревини для мінімізації вібрацій. LoveFrom, своєю чергою, відповідала за промисловий дизайн продукту. “Ми побачили низку частин, де можна було б внести невеликі покращення та провести лагідну еволюцію поточного дизайну”, – відзначив Айв. Раніше квадратні елементи отримали більш гладкі краї, пластикову кнопку живлення замінили на алюмінієве коло, а також розробили нові петлі для захисної кришки програвача, які можуть тримати її відкритою під будь-яким кутом.

Що цікаво, повідомляють, що робота LoveFrom над Sondek LP12-50 була безоплатною, і між двома компаніями немає “контракту чи іншої фінансової угоди”. “Є значний відсоток нашої роботи, яку ми виконуємо виключно з любові до неї”, – сказав Айв, зазначивши, що дизайнерська фірма заробляє на своїх довгострокових контрактах, наприклад з Airbnb і Ferrari.