Компанія BMW офіційно представила свій новітній електричний мотоцикл CE 02. Про це повідомляє electrek.

«Він електричний, розроблений, щоб сподобатися молоді, і це не е-мотоцикл, і не е-скутер. Це eParkourer, створений для міського середовища», – каже компанія про свою розробку.

Хоча немає чіткого розмежування, де закінчуються скутери й починаються мотоцикли, CE 02, ймовірно, потрапляє саме в цю сіру зону. Його максимальна швидкість складає 59 миль/год (95 км/год), а ціна – $7599. Це – найдешевший електричний мотоцикл BMW на сьогодні.

Він невигідно відрізняється від електричних скутерів з аналогічними характеристиками та більшими акумуляторами за нижчими цінами. Але водії також отримують підтримку BMW Motorrad.

BMW представила недорогий електричний мотоцикл CE 02 для міського середовища

Керівник відділу дизайну BMW Motorrad Едгар Хайнріх пояснив, що 291-фунтовий (132-кілограмовий) CE 02 розроблений в основному як міський ігровий байк.

«Із CE 02 ми прагнемо до чогось нового в BMW Motorrad і хочемо знову бути першопрохідцями. Завдяки своїм незвичним пропорціям та яскравій графіці, новий CE 02 – це нескладна, молодіжна форма одноколійного транспорту. Спрощена мова дизайну означає легкість та веселощі. Основна увага приділяється не утилітарності, а емоційній привабливості, задоволенню від їзди та нескладному, майже інтуїтивно зрозумілому використанню», – зазначив він.

З двома акумуляторами місткістю трохи менше ніж 2 кВт·год і загальною потужністю 3,92 кВт·год байк має максимальний запас ходу 56 миль (90 км). Але пікова потужність електродвигуна становить 11 кВт, тож реальний запас ходу, швидше за все, буде значно меншим за 56 миль, якщо їхати на вищих швидкостях або використовувати режим їзди з більшою потужністю.

BMW представила недорогий електричний мотоцикл CE 02 для міського середовища

Підзарядка з нуля займе близько 5 годин із зарядним пристроєм потужністю 0,9 кВт або близько 3,5 години із зарядкою потужністю 1,5 кВт. BMW заявляє, що час заряджання на 20-80% становить 2,8 години та 2,3 години відповідно.

Нещодавно представлені смартокуляри BMW ConnectedRide також будуть сумісні з байком, дозволяючи водіям бачити дані в реальному часі, що відображаються перед їхніми очима на головному дисплеї.