Twitter погрожує Meta судом через її нову платформу Threads

Twitter погрожує подати до суду на Meta через занепокоєння щодо її нової платформи Threads. Про це йдеться в листі до гендиректора Meta Марка Цукерберга від юриста Twitter Алекса Спіро, пише Semafor.

У листі юрист стверджує, буцімто Meta найняла десятки колишніх співробітників Twitter для створення Threads. За даними Twitter, багато хто з них все ще має доступ до комерційної таємниці соцмережі та іншої конфіденційної інформації. Twitter стверджує, що Мета скористалася цим і доручила цим співробітникам розробити застосунок-«копію» «з порушенням як державного, так і федерального законодавства».

«Я пишу від імені X Corp. як правонаступника компанії Twitter, Inc. («Twitter»). Виходячи з останніх повідомлень щодо вашого нещодавно запущеного додатку «Threads», Twitter має серйозні побоювання, що компанія Meta Platforms («Meta») займається систематичним, навмисним і незаконним привласненням комерційних таємниць та іншої інтелектуальної власності Twitter», – йдеться в листі.

Як наслідок, Twitter погрожує судовими позовами у формі «як цивільних засобів правового захисту, так і судової заборони». Він також «вимагає від Meta негайно вжити заходів для припинення використання будь-яких комерційних таємниць Twitter або іншої конфіденційної інформації».

Натомість в Meta заперечили, що найняли колишніх співробітників Twitter для розробки Threads.

«Ніхто з команди розробників Threads не є колишнім співробітником Twitter – нічого такого не було», – написав у пості в Threads директор з комунікацій Енді Стоун.

На цю ситуацію відреагував й Ілон Маск. Він написав, що шахрайство не є чимось хорошим.

«Конкуренція – це добре, шахрайство – ні», – зазначив мільярдер.

Натомість користувачі нагадали Маску, як після звільнення співробітників Twitter він заявляв, що їхній талант ще оцінять.

«Я хотів би вибачитися за звільнення цих геніїв. Їхній величезний талант, без сумніву, буде дуже корисним в іншому місці», – нагадали в Twitter колишній твіт Маска.

Нагадаємо, що напередодні Meta офіційно запустила нову соціальну платформу Threads, розроблену командою Instagram, яка буде прямо конкурувати з Twitter. За лічені години соцмережа залучила мільйони користувачів. Але виявилося, що конкурент Twitter має неочікувану умову для користування – видалення акаунта Threads призведе до закриття пов’язаного з ним профілю в Instagram.