Вже наприкінці липня планується реліз безплатного додатка для відстеження сну Pokémon Sleep. Його анонсували ще у 2019 році після успіху гри Pokémon Go. Про це пише Engadget.

Додаток «об’єднає» користувача з покемоном Снорлаксом, який полюбляє дрімати. Pokémon Sleep стежитиме за тривалістю та якістю сну – все це вимірюватиметься завдяки мікрофону телефону та датчикам акселерометра. Вони фіксуватимуть, як часто людина крутиться, повертається та навіть хропе.

Повноцінний якісний сон підвищує рейтинг користувача та дозволяє Снорлаксу викачувати «сонну енергію». Від цього показника залежатиме, які ще покемони з’являтимуться в додатку.

Pokémon Sleep не інтегрується з жодним додатком для відстеження фітнесу чи сну. Однак він поєднується з браслетом Pokémon Go Plus, що дозволяє користувачам розпочати відстеження сну, натиснувши кнопку на пристрої. Браслет коштує близько $30 доларів. У відео розробників можна побачити, як все це працюватиме.

Раніше передбачалося, що Pokémon Sleep буде представлений у 2020 році. Але на початку 2023-го її реліз пообіцяли на цей рік.