У додатку медичного провайдера Helsi запустили новий цифровий сервіс – «Календар щеплень». Про це повідомляє пресслужба Helsi.

Календар розробили на основі Національного календаря профілактичних та рекомендованих щеплень. Завдяки новому сервісу українці з липня швидко зможуть дізнатися про усі вакцинації, потрібні від народження і протягом життя.

На першому етапі запуску в Календарі доступна інформація про основні захворювання та наявні від них вакцини, можна одразу ж записатися на вакцинацію до сімейного лікаря. Згодом у сервісі з’явиться додатковий функціонал – індивідуальний календар щеплень. Пацієнт зможе особисто вносити усі щеплення та контролювати наступні потреби у вакцинації. Лікар також отримає доступ до індивідуального календаря свого пацієнта.

Наразі всі щеплення пацієнта відображаються у Медкарті в особистому кабінеті – поки що вносити їх може лише лікар.

Зайшовши у додаток в розділ «Сервіси», пацієнту відкривається функціонал «Календар щеплень». Обравши конкретне захворювання, користувач бачить короткий опис симптомів, рекомендовану схему вакцинації, назви вакцин та їхню вартість, якщо вони платні. У розділі конкретного захворювання зазначена спеціалізація лікарів, які проводять щеплення. Внизу екрана смартфона пацієнт може записатися до сімейного лікаря на вакцинацію.

Через Календар можна швидко дізнатися:

  • Які хвороби є найпоширенішими, які щеплення доросла людина вже мала б зробити, коли й проти чого вакцинувати дітей;
  • Скільки доз вакцини отримати, які протипоказання до щеплення та з якими вакцинами можна поєднувати;
  • Коли й проти яких хвороб робити щеплення окремо дітям і дорослим.

Нагадаємо, що у 2022 році за допомогою Helsi щеплення отримали 1,3 млн пацієнтів, із них 500 тис. дорослих та 800 тис. дітей віком до 18 років.