Apple все ще міксує різні варіанти дисплеїв у своїх пристроях. Комп’ютери та монітори отримують IPS-екрани, деякі з яких мають підсвічування Mini-LED, в актуальних смартфонах переважно встановлені OLED-панелі (виключенням все ще є iPhone SE), iPad ось-ось теж має випробувати OLED…

Так само й «розумні» годинники Apple Watch від самого початку використовують OLED-матриці. Але на роки розтягнулися чутки, що ці годинники мають випробувати micro-LED. Наразі в планах першою моделлю з подібним екраном має стати Apple Watch Ultra. Але випуск першого такого вкотре відкладається.

Згідно зі звітом TrendForce, всім охочим випробувати Apple Watch з micro-LED доведеться зачекати щонайменше до далекого 2026 року:

Дослідницька компанія DSCC прогнозувала масове виробництво годинників Apple Watch з micro-LED в травні 2025 року, а компанія TrendForce повідомила, що цей термін перенесено з другого кварталу 2025 року на перший квартал 2026 року.

Apple планує спочатку застосувати micro-LED у топових моделях Apple Watch Ultra, а потім розширити сферу їх застосування.

Такі затримки та відтермінування виникають через складнощі виробничого процесу, адже подібний екран має чимало крихітних частин. Apple займається розробкою цих технологій ще з 2014 року, коли було придбано компанію LuxVue, й з того часу інвестувала в дисплеї понад мільярд доларів.

Але поки що лідером на «полі» micro-LED залишається Samsung. Своєю чергою Apple намагається налагодити виробництво з іншими виробниками для зниження залежності від одного постачальника.