З 1 січня 2024 року мобільні телефони, планшети та смарт-годинники будуть заборонені в класах Нідерландів для усіх, крім осіб, які мають особливі потреби. Таким чином голландський уряд намагається боротися з відволіканням під час уроків. Про це пише The Guardian.

«Хоча мобільні телефони пов’язані з нашим життям, їм не місце у класі», – сказав міністр освіти Нідерландів Робберт Дейкграаф. – «Учні повинні вміти зосереджуватися і мати можливість добре вчитися. Мобільні телефони заважають, про це свідчать наукові дослідження. Ми повинні захистити учнів від цього».

Заборона є результатом угоди між міністерством, школами та відповідними організаціями. Школи можуть знайти власний спосіб організувати заборону, сказав пан Дейкграаф, але якщо це не дасть достатніх результатів до літа 2024 року будуть задіяні формальні юридичні норми. До речі пан Дейкграаф фізик-теоретик, математик та теоретик струн.

Використати цифрові пристрої буде дозволено, лише якщо вони потрібні, наприклад, під час уроків цифрових навичок, за медичними показаннями або для людей з обмеженими можливостями.