Microsoft очікує на випуск консолі PS5 Slim вже цього року, йдеться в документах компанії, поданих до FTC

Microsoft очікує від компанії Sony випуску тонкої версії PlayStation 5 Slim (PS5 Slim) вже наприкінці цього року за ціною $399,99, повідомляє The Verge. Ця інформація була розкрита в документах, поданих Microsoft в рамках справи, в якій Федеральна торгова комісія США (FTC) намагається завадити корпорації поглинути Activision Blizzard.

У документах зазначено: «PlayStation також продає дешевшу цифрову версію за $399,99 і, як очікується, випустить PlayStation 5 Slim пізніше цього року за такою ж зниженою ціною». Це говорить про те, що Microsoft вважає, що Sony планує представити більш компактну та економічно вигідну версію своєї популярної ігрової консолі.

Минулого року видання Insider Gaming повідомило, що Sony розробляє PS5 зі знімним дисководом, випуск якої запланований на вересень 2023 року. За чутками, консоль може продаватися або як окремий пристрій без дисководу, або як частина набору. Це наводить на думку, що Sony може розглядати можливість зробити PS5 Slim стандартною моделлю, надаючи споживачам вибір та можливість додати дисковод пізніше, якщо це буде потрібно.

Окрім PS5 Slim, у документах Microsoft також згадується портативний пристрій PlayStation: «Очікується, що Sony також випустить портативну версію PlayStation 5 пізніше цього року вартістю менш як $300 доларів». Однак це твердження не зовсім точне. Sony дійсно планує випустити портативний пристрій Project Q пізніше цього року, але він буде запускати ігри, транслюючи їх через Wi-Fi з консолі PS5, а не буде окремою портативною версією консолі.

Важливо зазначити, що прогнози Microsoft щодо майбутнього апаратного забезпечення PlayStation від Sony не підтверджуються сторонніми джерелами.