Попри санкції російський військово-промисловий комплекс продовжує отримувати західні електронні компоненти. У російській зброї та техніці нарахували 1 057 західних компонентів від 155 компаній, здебільшого з США. Про це пише Бабель посилаючись на звіт The International Working Group on Russian Sanctions.

Згідно з дослідженням, критично важливі компоненти західного виробництва, як то мікросхеми, мікропроцесори, транзистори, регулятори напруги, конденсатори, приймачі тощо, використовуються в: ракетах «Іскандер-К» та «Калібр»; дронах «Орлан» та «Корсар»; танках Т-72; ракетах РСЗВ «Торнадо-Г»; автомобілях «Тайфун-К» та іншій бронетехніці; гелікоптерах; станціях РЕБ.

Більшість компонентів виробляються американськими компаніями Analog Devices, Texas Instruments, Microchip Technology, Intel Corporation, AMD, німецькою Infineon Technologies та корейською Samsung. Наприклад, експорт критично важливих компонентів Intel у 2022 році перевищив $700 млн (раніше $500 млн).

Постачання електронних компонентів до Росії відбувається переважно з Китаю, невелика частка йде також через ЄС, Південну Корею, В’єтнам та Туреччину.

Усього у 2022 році вартість критично важливих іноземних компонентів у російській зброї склала близько $2,9 млрд. Після падіння імпорту у квітні-травні 2022 року обсяги відновилися майже до рівня початку повномасштабного вторгнення.