Найбагатші люди світу заробили за півроку $852 млрд, Ілон Маск – у лідерах

Статки 500 найбагатших людей світу в першій половині 2023 року зросли на $852 млрд. За даними Bloomberg Billionaires Index, за останні шість місяців кожен учасник рейтингу заробляв у середньому $14 млн на день, пише Bloomberg.

Це було найкраще півріччя для мільярдерів із другої половини 2020 року, коли економіка відновилася після спаду, викликаного Covid.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск вийшов у цьому списку на перше місце. Він додав до своїх статків $96,6 млрд до 30 червня 2023 року. Натомість гендиректор Meta Platforms Марк Цукерберг, із яким у Маска намічається двобій, в цей час заробив $58,9 млрд.

Голова Adani Group Гаутам Адані втратив за шість місяців $60,2 млрд, що стало найбільшим показником. Також він зазнав найбільших одноденних втрат серед мільярдерів, коли 27 січня втратив $20,8 млрд. Це сталося після того, як Hindenburg Research звинуватив конгломерат Адані в бухгалтерському шахрайстві та маніпуляціях з акціями.

Нагадаємо, що від листопада 2021 року по грудень 2022 року Ілон Маск втратив близько $165 млрд. Про це йдеться у блозі на сайті Книги рекордів Гіннеса. Цифри засновані на даних видавництва Forbes, але Гіннесс заявив, що інші джерела свідчать про те, що втрати Маска могли бути навіть більшими.