Американська компанія Valve не перешкоджатиме використанню штучного інтелекту на платформі Steam, але прагне поважати авторські права в питаннях щодо розробки відеоігор. Про це повідомляє The Verge.

«… натомість ми працюємо над тим, як інтегрувати його в нашу вже існуючу політику рецензування», – зазначила представниця Valve зі зв’язків з громадськістю Касі Бойл, коментуючи використання ШІ в Steam.

За її словами, поточний процес рецензування в компанії враховує чинне законодавство про авторські права.

«… хоча розробники можуть використовувати ці технології штучного інтелекту у своїй роботі… вони не можуть порушувати існуючі авторські права», – підкреслила Касі Бойл.

У Valve додали, що Steam поверне кредити за подання додатків усім розробникам, чиї ігри були відхилені через проблеми з авторськими правами на ШІ, оскільки компанія вдосконалює свій процес перевірки.

Нагадаємо, що недавно користувач Reddit на ім’я potterharry97 повідомив, що Steam більше не публікуватиме ігри з контентом, створеним штучним інтелектом. Невдовзі подібну інформацію підтвердив ще один розробник.

Як відомо, поява штучного інтелекту додала новий привід для дискусій щодо авторського права. Чимало людей, зокрема митці, схвильовані, що ШІ навчається на їхніх витворах та продукує зображення чи, приміром, музику, не маючи на те права. Також є хвилювання, що ШІ зможе замінити людей, що призведе до їхнього безробіття.