Піонер ШІ Джеффрі Хінтон не впевнений, що хороші технології переможуть погані

Професор Університету Торонто Джеффрі Хінтон, якого часто називають «хрещеним батьком ШІ», не впевнений, що хороший штучний інтелект переможе поганий. Про це він заявив на конференції Collision в Торонто, пише Engadget.

За його словами, ШІ настільки хороший, наскільки хороші люди, які його створили, і що погана технологія все одно може перемогти.

«Я не впевнений, що хороший ШІ, який намагається зупинити поганий, я зможу контролювати», – сказав він.

Джеффрі Хінтон вважає, що може бути важко зупинити військово-промисловий комплекс від виробництва бойових роботів. Також він повторив свою думку про те, що ШІ може становити екзистенційний ризик для людства. Якщо штучний інтелект стане розумнішим за людину, немає жодних гарантій, що люди залишаться головними.

Однак це не означає, що Джеффрі Хінтон впадає у відчай через вплив штучного інтелекту. Людям, можливо, доведеться провести «емпіричну роботу», щоб зрозуміти, як ШІ може піти не так, і не дати йому вирватися з-під контролю.

Раніше група лідерів IT-галузі попередила, що технологія штучного інтелекту, яку вони самі створюють, може одного дня становити загрозу існуванню людства та має розглядатися як соціальний ризик нарівні з пандеміями та ядерними війнами.