Президент Франції Емманюель Макрон звинувачує соціальні мережі TikTok, Snapchat та відеоігри у спалаху насильства у Франції. Про це пише Kotaku.

Як відомо, у будь-якій непевній ситуації слід звинувачувати в усьому відеоігри та соціальні мережі. Схоже президент Франції Емманюель Макрон добре засвоїв цей урок. Під час виступу щодо масових заворушень, які тривають в деяких містах країни вже майже тиждень, пан Макрон звинуватив соціальні мережі у підбурюванні насильства. Ну і звісно ж, не забув він і відеоігри.

Протести у Франції спалахнули після того, як 27 червня 2023 р. поліція застрелила 17-річного кур’єра-марокканця у передмісті Парижа.

Макрон сказав, що соціальні медіамережі відіграють «значну роль» у розпалюванні заворушень, навівши як приклади Snapchat та TikTok. Він виклав свій план співпраці з технологічними компаніями, щоб видалити «найбільш конфіденційний контент», сказавши, що очікує «духу відповідальності від цих платформ». Повідомляється, що французька поліція перевіряє тих, хто публікує заклики до продовження протестів у соціальних мережах.

Крім того, Емманюель Макрон згадав і відеоігри: «У нас іноді виникає відчуття, що деякі з них [протестувальників] живуть на вулицях відеоіграми, які їх сп’янили», – сказав він про протестуючих. Все як завжди. Винна не поліція, що випадково вбила 17-річного хлопця, а саме відеоігри.