Як повідомляє Financial Times, компанія Apple зменшує виробничі плани щодо гарнітури Vision Pro через складну конструкцію пристрою. Тепер технологічний гігант планує виготовити менш як 400 000 одиниць гарнітури вартістю $3 499 у 2024 році. Ця інформація надходить з джерел, близьких як до Apple, так і до Luxshare Precision Industry Co. – китайської компанії, якій спочатку було доручено збирати пристрій.

Два постачальники компонентів, що базуються в Китаї, заявили, що Apple замовляє компоненти, яких вистачить на 130 000-150 000 одиниць протягом першого року. Крім того, плани щодо більш доступної версії гарнітури були відкладені, повідомляє видання.

Vision Pro, який був представлений минулого місяця, є останньою спробою Apple зрушити індустрію змішаної реальності, яка вже кілька років намагається завоювати загальне визнання. Пристрій, схожий на високотехнологічні лижні окуляри, матиме власну операційну систему visionOS і спеціальний магазин застосунків App Store. Його планують випустити в США на початку наступного року, а потім і в інших регіонах.

Однак, як повідомляє Financial Times, ці нові виробничі прогнози є значним зниженням від попередньої внутрішньої мети компанії продати 1 мільйон одиниць Vision Pro за перші 12 місяців.

Одним з головних викликів є розробка внутрішніх дисплеїв з високою роздільною здатністю, одночасно проєктуючи погляд користувача на зовнішній екран. Apple також співпрацює з корейськими виробниками дисплеїв над більш доступною версією гарнітури, за словами двох осіб, які безпосередньо знайомі з цим питанням.