Наразі Apple пропонує два варіанти моніторів: 32-дюймовий Pro Display XDR з роздільною здатністю 6K, та 27-дюймовий Studio Display з 5K. Останній має вбудований чип A13, який допомагає роботі функцій Center Stage, відтворенню просторового аудіо та голосовому асистенту Siri. 

Згідно з інформацією Марка Гурмана з Bloomberg, в планах Apple може бути оновлений монітор з навіть більшими можливостями та кастомним процесором. Таким може стати 27-дюймове, наприклад, продовження Apple Pro Display XDR, яке цього разу матиме mini-LED підсвічування й вбудованого помічника Siri.

Що ще цікавіше, це також вбудований аналог функції StandBy з анонсованої операційної системи iOS 17. Вона дозволяє iPhone виступати «розумним» дисплеєм під час заряджання, демонструючи час, окремі віджети та керування домашніми «розумними» пристроями. Цей режим також адаптує зображення вночі, змінюючи основний колір на червоний.

Таким чином дисплей все одно зможе залишатися кориснішим, навіть без підключення до комп’ютера.

Тут також варто зауважити цікаву особливість: поява подібних можливостей вперше згадувалася наприкінці минулого року саме для iPad. Але на презентації в рамках WWDC 2023 згадки про StandBy в iPadOS 17 не було. Таким чином, якщо інформація пана Гурмана виправдається й новий дисплей скоро побачить світ, то дисплеї Apple випередять iPad з підтримкою функції StandBy.