Виконавчий директор Microsoft Сатья Наделла виступив у федеральному суді США, щоб заявити про свою підтримку відкритих платформ і споживчого вибору, підкресливши прихильність компанії до завершення угоди з Activision Blizzard, попри заперечення регуляторних органів. Про це пише The New York Times.

«Якби це залежало від мене, я б із задоволенням позбувся всіх «ексклюзивів на консолях», – сказав він.

Таким чином керівник компанії спростував заяви регуляторів про те, що угода Microsoft із гігантом відеоігор обмежить конкуренцію та доступ до ігор Activision лише для гравців на консолі Xbox.

Федеральна торгова комісія (FTC) США, яка нещодавно звернулася до суду з метою тимчасово заблокувати цю угоду, стверджує, що злиття зашкодить конкуренції та споживачам. На її переконання, Microsoft може витіснити ігри Activision, такі як Call of Duty, з консолі PlayStation, що належить її конкуренту Sony.

Зі свого боку, керівник Activision Blizzard Боббі Котік пообіцяв, що не має наміру цього робити, хоча рішення не буде остаточним, якщо його компанію придбають.

«Якщо ви видалите гру з однієї платформи, ви отримаєте бунт, – зазначив він. – Це завдало б репутаційної шкоди компанії».

Нагадаємо, що торгова комісія прагне отримати судову заборону на злиття від федерального окружного суду США за кілька тижнів до кінцевого терміну угоди – 18 липня. FTC вважає, що дії Microsoft після придбання ZeniMax і Bethesda є «вагомим доказом» на користь запобігання купівлі Activision Blizzard. Microsoft оголосила про плани придбати ZeniMax та її портфоліо студій у 2020 році. Після закриття угоди такі ігри, як Redfall та майбутня Starfield, стали ексклюзивом для Xbox.