Компанія Google скорочує робочі місця у своєму картографічному сервісі Waze, оскільки об’єднує цей підрозділ з власними картографічними продуктами. Про це повідомляє CNBC.

Кріс Філліпс, який очолює картографічний підрозділ Google під назвою Geo, в електронному листі до співробітників повідомив, що компанія змінює стратегію Waze, включивши в неї рекламу Google, а не використовуючи окрему рекламну систему. Цей крок призведе до звільнень.

«Ми вирішили передати монетизацію реклами Waze під управління Глобальної бізнес-організації (GBO), подібно до Google Maps, – написав він. – На жаль, це призведе до скорочення ролі Waze Ads, орієнтованої на монетизацію, у продажах, маркетингу, операціях та аналітиці».

Компанія сподівається створити більш масштабований та оптимізований продукт Waze Ads. При цьому вона згорне поточний продукт Waze Ads, поки триватиме робота над створенням нового Waze Ads на базі Google Ads.

Незабаром компанія повідомить рекламодавців і партнерів про зміни та оголосить плани щодо наступних кроків. У Google підтвердили інформацію про звільнення та інші деталі з листа Філліпса.

Нагадаємо, що Google придбав Waze приблизно за $1,3 млрд у 2013 році. Згідно із внутрішньою документацією, у цьому підрозділі працює понад 500 співробітників.