Вихід дійсно нових пристроїв для різних виробників є доволі стресовим періодом. Особливо це стосується таких гаджетів, які мають нестандартні та відносно крихкі технології, як-от гнучкі дисплеї. Google лише зараз «застрибнув у цей потяг» з виходом свого першого складаного смартфона Pixel Fold, й, здається, не зміг обійтися без типових проблем, зібравши ціле «бінго неприємностей».

Й вони почалися навіть до того, як смартфон потрапив до широкого загалу користувачів. Автор ArsTechnica Рон Амадео показав, що трапилося з його тестовим пристроєм, який видання отримало на огляд. Дрібна частинка пилу, яка потрапила під захист екрана, за години спричинила відмову роботи частини сенсора, а нижня частина дисплея при цьому перестала показувати зображення, замінивши його яскравим білим кольором.

Як зазначає пан Амадео, з пристроєм не відбулося якихось незапланованих подій, смартфон охайно використовувався, не падав, й більшість часу провів в умовах робочого місця. Проблема виникла всього за 4 дні користування.

Перші скарги від користувачів, які щойно почали отримувати передзамовлені Pixel Fold, також не забарилися. Один з користувачів помітив «дуже маленькі вм’ятини й дефекти поверхні між рамкою і захисним екраном, в області жолоба», які з’явилися мало не за добу використання. Інший власник новенького Pixel Fold продемонстрував відшаровування захисту дисплея як раз на місці «зламу» екрана. Найнеприємніше — це сталося всього за п’ять годин після початку роботи.

Перші Google Pixel Fold не оминули різні проблеми з внутрішнім екраном

«Представник Google попросив мене зняти захисну плівку і надіслати їм фотографії. Після обережного зняття виявилося, що ламінат на екрані підіймається посередині, а з середини виходять павутиноподібні тріщини. Схоже, я щойно отримав дефектний дисплей» — розповідає користувач про розмову з підтримкою Google.

Ще один користувач стикнувся з іншою проблемою. Внутрішній дисплей його новенького смартфона спочатку пару разів «продемонстрував» спалах рожевої лінії, яка перетинала весь дисплей. Трохи пізніше ця лінія знову показалася, так і залишившись на екрані.

Перші Google Pixel Fold не оминули різні проблеми з внутрішнім екраном

Під час користування я бачив короткий спалах яскраво-рожевої лінії один чи два рази, але сподівався на краще. Потім, коли я сидів в інтернеті, ця яскрава неоново-рожева лінія з’явилася від краю до краю і пережила програмне перезавантаження.

Авторка видання TheVerge Елісон Джонсон зауважила, що на внутрішньому екрані її тестового смартфона після тижневого тестування теж можна побачити деякі пошкодження:

Я також бачу слабку подряпину на внутрішньому захисному екрані мого оглядового пристрою всього через тиждень використання, що також не вселяє довіри.

Подібні випадки майже напевно будуть визнані гарантійними. Google пропонує звертатися у підтримку в разі виникнення подібних негараздів. Й насправді для таких смартфонів вони не є чимось новим. Але з огляду на те, що така категорія пристроїв в цілому не є новою, виробник мав би зважати на неприємний досвід конкурентів.

Варто також врахувати, що для українських користувачів такий досвід може стати ще більшою проблемою, адже наразі в Україні все ще немає офіційної підтримки. В разі виникнення однієї з вищезазначених ситуацій, на заміну екрана може піти значно більше часу, ніж в тих країнах, де є офіційний сервіс. Тому всім охочим придбати Pixel Fold варто трохи зачекати, допоки виробник не розбереться з першими проблемами нового смартфона.