Україна має нарешті легалізувати ліки на основі канабісу, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність легалізації в Україні медичного канабісу. Про це глава держави сказав під час виступу у Верховній Раді, повідомляє «Українська Правда».

«Зокрема ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу. Відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво», – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, наша країна має створити найсильнішу в Європі галузь ментальної та фізичної реабілітації. Це стосується як будівництва реабілітаційних центрів, так і підготовки відповідних кадрів.

Володимир Зеленський акцентував, що найкращі світові практики та рішення, якими б складними та незвичними вони не були, мають бути застосовані в Україні, щоб громадянам України не довелося терпіти біль, стрес та травми війни.

Минулого літа МОЗ повідомило, що Кабмін підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні.

Медичний канабіс застосовують при посттравматичних стресових розладах, неврологічних захворюваннях, хворобах травного тракту та хронічному болі. Він допомагає подолати тривогу і порушення сну, а також полегшує симптоми онкохворих і використовується у паліативній допомозі.