Китайський пошуковий гігант Baidu стверджує, що остання версія їх власного сервісу в дусі ChatGPT краще популярного чат-бота від OpenAI, за деякими ключовими показниками. Про це повідомляє Reuters.

У заяві Baidu зазначено, що Ernie 3.5, остання версія Ernie AI, перевершила «ChatGPT у комплексних оцінках здібностей» і перевершила «GPT-4 за кількома можливостями для китайської мови».

Пекінська компанія послалася на тест, який державна газета China Science Daily провела з використанням наборів даних, які включали тести AGIEval та C-Eval, що використовуються для оцінки продуктивності моделей штучного інтелекту.

OpenAI поки що не прокоментував цю заяву.

Оголошення Baidu з’явилося на тлі глобальної зацікавленості щодо штучного інтелекту, яка поширилася і на Китай, що спонукало низку китайських компаній анонсувати конкуруючі продукти.

Baidu була першою великою китайською технологічною компанією, яка представила власний ШІ, щоб конкурувати з ChatGPT. У березні 2023 р. Baidu анонсувала мовний алгоритм Ernie Bot. створений на основі старішої моделі Baidu Ernie 3.0 AI. Протягом останніх трьох місяців Ernie Bot тестувався лише за запрошеннями.

Baidu стверджує, що нова модель має кращу ефективність навчання та логічних висновків, що дозволить швидше та дешевше створювати її нові ітерації у майбутньому. Baidu також заявляє, що нова модель підтримуватиме зовнішні «плагіни», які дозволять ШІ працювати над більш конкретними сценаріями, такими як узагальнення довгого тексту та генерування більш точних відповідей.

ChatGPT розгорнув підтримку плагінів у березні 2023 р.