У регіоні Парижа планують запустити невеликий парк електричних літаючих таксі. Зробити це можуть на кількох маршрутах, коли наступного літа тут проходитимуть Олімпійські та Паралімпійські ігри 2024 року. Про це пише Associated Press.

Якщо авіаційні регулятори Китаю не випередять Париж, давши зелене світло безпілотному таксі для двох пасажирів, потенційний оператор французької столиці – німецька компанія Volocopter – може стати першим, хто запустить комерційні таксі, якщо європейські регулятори дадуть на це дозвіл.

Генеральний директор Volocopter Дірк Хок, колишній топменеджер аерокосмічного гіганта Airbus, бачить першим паризьким пасажиром президента Франції Еммануеля Макрона.

«Це було б просто дивовижно, – сказав Хок. – Він вірить в інновації міської повітряної мобільності… Для Європи було б сильним знаком побачити президента в польоті».

Зі свого боку, компанія Archer Aviation Inc має на мені почати такі польоти між центром Манхеттена та аеропортом Ліберті в Ньюарку у 2025 році. Тут кажуть, що прототип на 4 пасажирів зможе подолати цей шлях менш ніж за 10 хвилин.

В Archer Aviation Inc також кажуть, що Олімпіада 2028 року в Лос-Анджелесі є ще однією метою для галузі, щоб показати, що вона може перевозити пасажирів зростаючій кількості безпечно, екологічно і доступно. Тут розраховують до 2028 року створити сотні, якщо не тисячі електричних літаків вертикального зльоту та посадки.

Водночас за оцінками аналітиків Morgan Stanley, галузь може коштувати $ 1 трлн до 2040 року і $ 9 трлн до 2050 року з розвитком технологій акумуляторів і рушійних установок.

До слова, нещодавно каліфорнійська аерокосмічна компанія Stratolaunch оголосила про останнє успішне випробування свого літака під назвою Roc, який під час польоту випустив тестову версію гіперзвукового літака Talon-A.