Alpine отримала 200 мільйонів євро від групи інвесторів, до складу якої входить голлівудський актор Раян Рейнольдс. Зроблено це було для підтримки спортивних амбіцій французької команди у Формулі-1.

Наразі Alpine посідає п’яте місце в чемпіонаті у кубку конструкторів — на одне місце нижче, ніж у минулій кампанії — і шукає інвестиції, щоб скоротити відставання від провідних команд Формули-1.

Група інвесторів, до якої входять Otro Capital, RedBird Capital Partners і Maximum Effort Investments, придбала 24% акцій Alpine, оцінивши їх вартість приблизно у 900 мільйонів євро.

Група вже працювала з клубом NFL Dallas Cowboys, Американською національною футбольною лігою (NFL), французьким футбольним клубом Toulouse FC і валлійським футбольним клубом Wrexham AFC. До слова, команді Wrexham AFC, яку Раян Рейнольдс придбав із колегою Робом МакЕлхенні у 2020-му, вперше за 15 років вдалось досягти підвищення до Другої англійської футбольної ліги.

Раян Рейнольдс разом з групою інвесторів придбали 24% акцій команди Alpine з Формули-1

“Формула-1 і Alpine є стратегічними активами для Renault Group”, – відзначив генеральний директор Renault Group Лука де Мео. “Протягом останніх двох років ми відродили Alpine, завдяки культовому спортивному купе A110 та участі у Формулі-1, де команда прагне стати претендентом на чемпіонство. Це партнерство прискорить розвиток Alpine F1 шляхом диверсифікації джерел доходу та підвищення вартості бренду”.

Інвестиції зосереджені лише навколо команди Формули-1. Підрозділ по розробці двигунів Renault не є частиною угоди та залишається повністю у власності Renault Group.