Дослідники з Вашингтонського університету стверджують, що знайшли спосіб перетворити смартфон на термометр за допомогою нового додатку під назвою FeverPhone. Про це пише Gizmodo.

Їхнє рішення не потребує додаткових пристосувань чи модернізації апаратного забезпечення. Смартфони покладаються на компоненти, які називаються термісторами, що вимірюють температуру внутрішніх елементів пристрою та активують запобіжні заходи й не допускають їхнього перегріву.

Використання FeverPhone здається простим, але він вимагає, щоб користувачі тримали пристрій за кути та притискали його сенсорний екран до чола протягом приблизно 90 секунд. Це визнали ідеальним проміжком часу для передачі достатньої кількості тепла тіла пристрою. А оскільки взаємодія чола фіксується сенсорним екраном, це дозволяє пристрою та додатку знати, коли вимірювання проводиться навмисно.

Додаток FeverPhone перетворить екран смартфона на точний термометр, – дослідження

Під час клінічного випробування у відділенні невідкладної допомоги Медичної школи Вашингтонського університету додаток протестували 37 учасників, серед яких було 16 із легкою лихоманкою. Отримані результати порівнювали з показаннями орального термометра. FeverPhone зміг визначити температуру тіла користувача з «середньою похибкою близько 0,41 градуса за Фаренгейтом (0,23 градуса за Цельсієм)», що відповідає точності домашніх термометрів.

Раніше повідомлялося, що новий флагман Google може отримати здатність вимірювати температуру тіла користувача. Інфрачервоний сенсор знаходиться всередині металевої панелі поруч із блоком камер. Користувачам необхідно буде зняти окуляри чи інші аксесуари перед виміром температури. Сам процес займає приблизно 4 секунди.