Штучний інтелект може автоматизувати 40% середнього робочого дня, – дослідження

Штучний інтелект має потенціал для автоматизації 40% середнього робочого дня. Про це свідчать результати опитування дослідницької компанії Valoir, повідомляє ZDNET.

«Штучний інтелект, роботизована автоматизація процесів (RPA) та подібні інструменти та технології існують вже певний час. Однак наявність інструментів генеративного ШІ на основі великих мовних моделей (LLM), таких як ChatGPT і Google Bard, а також вбудовування генеративного ШІ в різні корпоративні додатки – від управління персоналом до обслуговування клієнтів і платформ для розробки – змушує компанії та їхніх співробітників звернути на них увагу», – йдеться в дослідженні.

Valoir провела глобальне опитування серед понад 1000 працівників та підтвердила отримані дані за допомогою інтерв’ю з людьми, які працюють у сферах фінансів, управління персоналом, ІТ, маркетингу, операційної діяльності, продажів та обслуговування.

Компанія дійшла висновків, що автоматизація вже відбувається в багатьох компанія. Працівники повідомляють, що за останні два роки вони автоматизували в середньому 20% завдань, які раніше виконувалися вручну.

Окрім цього, понад 50% працівників експериментували з генеративним ШІ вдома або на робочому місці. Загалом працівники вважають, що така автоматизація призведе до заміни робочих місць. Наприклад, середньостатистичний працівник вважає, що 48% його колег можуть бути замінені автоматизацією протягом наступних двох років.

Нагадаємо, за результатами опитування Resume Builder, до 2024 року 43% компаній планують почати або вже використовують штучний інтелект (ШІ) для проведення співбесід під час прийому на роботу.