Midjourney представила функцію Zoom out, яка нагадує об’єктив фотокамери

Midjourney представила версію 5.2 своєї моделі створення зображень зі штучним інтелектом, яка включає нову унікальну функцію Zoom out. Вона дозволяє зберігати центральне створене зображення, а навколо нього автоматично будувати більшу «сцену», імітуючи зменшення об’єктивом камери. Про це пише Ars Technica.

Функція може взяти існуюче зображення, створене штучним інтелектом, і розширити його межі, зберігаючи при цьому оригінальний об’єкт у центрі нового зображення. Разом із тим, користувачі не можуть вибрати власне зображення для розширення.

На сервері Midjourney Discord користувачі можуть згенерувати будь-яке зображення v5.2 та збільшити його масштаб. Після цього під результатом з’являться спеціальні кнопки Zoom out з  різними варіантами зменшення масштабу – у 1,5 раза, 2 рази або користувацьке значення від 1 до 2. Інша кнопка, яка називається Make Square, генерує матеріал навколо існуючого зображення таким чином, щоб створити квадрат зі співвідношенням сторін 1:1.

Попри захоплення новими можливостями, генерація зображень залишається дуже суперечливою серед деяких художників. Все тому, що системи штучного інтелекту навчаються, використовуючи мільйони зображень з інтернету без відповідних дозволів.

Нагадаємо, що навесні Midjourney припинила безплатний пробний доступ через «надзвичайний попит і зловживання». Зловживання нібито були пов’язані з тим, що люди створювали фейкові акаунти для отримання безплатних зображень, що спричиняло навантаження на сервіс для платних користувачів.