Twitter зробить TweetDeck доступним лише платним підписникам

Популярний застосунок TweetDeck, який з 2011 року належить Twitter та часто використовується користувачами для одночасного ведення декількох облікових записів, значно оновився та стане платним через 30 днів. Користуватися TweetDeck зможуть тільки верифіковані юзери, які вже оформили підписку на Twitter Blue.

За словами співробітників Twitter, всі користувачі TweetDeck будуть змушені перейти на нову версію, яка була у статусі бета-версії останні два роки, пише The Verge. Старий застосунок в останні дні майже повністю перестав працювати через те, що Twitter видалив деякі застарілі API, які на думку компанії могли використовуватися третіми сторонами для збору даних в соціальній мережі.

Процес переводу користувачів на нову версію вже розпочався. Проте оновлений TweetDeck поки що не має тих же інструментів для ведення декількох облікових записів, як попередня версія. Для багатьох професійних користувачів це доволі сильно ускладнює життя, адже раніше вони могли одночасно бачити стрічки, згадки та повідомлення понад 10 облікових записів. Новий TweetDeck поки що пропонує тільки можливість перемикатися між різними акаунтами так само як це реалізовано на самому Twitter.

Такий підхід ставить під сумнів доцільність платити за верифікацію через Twitter Blue, щоб мати доступ до нової версії TweetDeck. Це ще раз вказує на хаотичність, з якою новий менеджмент компанії продовжує керувати соціальною мережею, повністю ігноруючи потреби користувачів.