У Вільнюсі планують створити найбільший в Європі технологічний кампус. Його мають побудувати на місці старої швейної фабрики та відкрити у 2024 році. Про це пише TechCrunch.

Проєкт називається Tech Zity, а обсяг приватних інвестицій в нього складе 100 млн євро. У кампусі будуть офісні приміщення для 5 тис. працівників, аудиторії для зустрічей та заходів тощо. Одна із переваг проєкту – його орієнтація на гібридну роботу. Тож тут будуть спільні житлові простори, ресторани та бари для спілкування в позаробочий час, які працюватимуть 24/7. Загалом площа Tech Zity складе 55 тис. кв. м.

У Вільнюсі побудують найбільший в Європі технологічний кампус із офісними приміщеннями та барами

Основним цільовим ринком для Tech Zity стануть стартапи. Але зрештою він буде орієнтований для всіх – від окремих фрілансерів, які можуть працювати в кафе або інших спільних робочих просторах, до компаній, що налічують під п’яти до 300 співробітників.

«За нашими оцінками, зараз у стартап-екосистемі Литви працює 18 000 співробітників, – сказав засновник Tech Zity Даріус Жакайтіс. – Ми прагнемо мати різноманітну аудиторію, яка сприяє налагодженню зв’язків у стартап-екосистемі Литви та сприяє створенню нових продуктів. Ми також відкриті до дискусій не лише з місцевими компаніями, але й з міжнародними компаніями, які зацікавлені у встановленні присутності у Вільнюсі в рамках програми Invest Lithuania або на запрошення Банку Литви, зокрема, у сфері фінтеху».

Як відомо, Литва бореться за те, щоб стати одним із головних європейських технологічних хабів. Цьому, зокрема сприяє зростаюча кількість так званих стартапів-«єдинорогів».